piątek, 27 stycznia 2012

Kotlety z kaszy gryczanej i sera

Wiek: 12 miesięcy

Składniki:

2 opakowania kaszy gryczanej (200gr)
250 gr białego sera
2 jajka
sól
pieprz
natka pietruszki lub koperek
bułka trta

Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotować, wysypać do miski i wystudzić. Dodać biały ser, jajka posolić ( o ile wcześniej się ine posoliło kaszy lub jeśli ktoś lubi słone), popieprzyć i zmiksować. Posiekać koperek lub natkę, dodać do masy i wymieszać ręcznie. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyc na oleju.

Nam bardziej smakowało z natką :)

1 komentarz:

  1. Zaskakujące połączenie. Ostatnio postanowiłam wprowadzić do swojego menu kaszę właśnie, zatem przepis się przyda:-)

    OdpowiedzUsuń